Coca-Cola in Nederland stapt over op flessen van 100% gerecycled plastic

Vandaag kondigen wij aan dat we volledig overstappen op flessen gemaakt van 100 procent gerecycled plastic. Met deze stap is het niet langer nodig om nieuw plastic te gebruiken bij het maken van nieuwe flessen. De transitie start vanaf volgende maand met alle kleine plastic flesjes, gevolgd door alle grote plastic flessen in 2021. Nederland is het tweede land ter wereld waar deze overstap wordt gemaakt door Coca-Cola. Jaarlijks besparen wij in Nederland hiermee ruim 10.000 ton nieuw ‘virgin’ plastic. Daarnaast levert het een CO2 besparing op van 21 procent per jaar op onze plastic flessen.* 

* CO2 besparing t.o.v. 2019, PET-flessen gemaakt van 50 gerecycled plastic.  Besparing nieuw plastic t.o.v. flessen gemaakt van nieuw plastic.

Lees meer…

In gesprek met Ahmed van By Ami (Rotterdam) over de impact van COVID-19 op zijn zaak

Vanuit CCEP zijn we constant in contact met onze klanten. Zo zijn we ook nu in gesprek gegaan met bijvoorbeeld ondernemer Ahmed Baglari; eigenaar van By Ami Urban Bistro op de ‘Kop van Zuid’ in Rotterdam, over de impact van de maatregelen tijdens de intelligente lockdown en de veerkracht en positiviteit die er heerst om weer open te zijn en er sterker uit te komen. Lees hieronder wat hij ons vertelde over zijn aanpak.

Lees meer…

Wat is een QR code en hoe maak ik deze aan?

Tegenwoordig zie je het bijna overal, QR codes. Een vierkant blokje met een barcode die je kan scannen met de camera van je smartphone. Een QR code kan worden gebruikt om online instructiefilmpjes te bekijken, extra online content te lezen en om bestellingen te plaatsen binnen de horeca. Wij vertellen graag meer over wat het is en hoe je het gebruikt.

Lees meer…

Dag 90 #helpdehoreca

Sinds de sluiting van de horeca is in samenwerking met de Koninklijke Horeca Nederland het initiatief #helpdehoreca gestart.

Ook wij zijn hiervan partner en we zijn enorme blij met de resultaten tot nu toe.

Meer dan 20% van de Nederlandse horeca heeft zich aangemeld en er is voor meer dan 2,8 miljoen aan vouchers gekocht. Hiervan is 100% naar de horeca outlets gegaan!

Hygiëne en 1,5 meter afstand

Sinds 1 juni 2020 mogen horecagelegenheden weer open. Wel gelden er beperkingen en strikte voorwaarden waaronder het handhaven van de 1,5 meter afstand en het zeker stellen van goede hygiëne. Koninklijke Horeca Nederland heeft een protocol opgesteld voor ondernemers. Op basis van dit protocol hebben wij wat tips opgesteld. Het volledige protocol lees je hier.

Lees meer…

Coca-Cola: ‘We blijven optimistisch en denken in kansen’

ROTTERDAM - Elkaar een luisterend oor bieden, steunen en samen tot oplossingen komen. Dat is de afgelopen weken de manier geweest waarop Coca-Cola European Partners omging met haar klanten. “Het is onze taak om hen te ondersteunen in de drie fases die deze crisis kent: helpen, aanpassen en sterker terugkomen. Daar hebben wij de mogelijkheden voor en die hebben we de afgelopen weken ingezet. We gaan daarmee door totdat we weer op het niveau van voor de coronacrisis zitten.”

Lees meer…