Ontdek de nieuwe Fanta - Net zo lekker!

Na jaren testen, herformuleert Fanta Orange naar een nieuwe receptuur. Dit betekent dat de nieuwe Fanta Orange in plaats van 48kcal/ 100ml nu 33kcal/ 100ml zal bevatten. Echter gaat dit niet ten koste van de smaak. De reacties van de consumenten in de smaaktesten laten namelijk zien dat het verbeterde recept geen invloed heeft op de fantastische smaak van Fanta Orange. Vanaf week 7 2018 zal de vernieuwde Fanta Orange instromen bij supermarkten en in de horeca.

Vernieuwde receptuur

In de vernieuwde receptuur is een deel van de suiker vervangen door de zoetstoffen acesulfaam-K en aspartaam. Dit zijn zoetstoffen die toegestaan en veilig verklaard zijn door de EFSA (European Food Safety Authority). De nieuwe receptuur heeft hierdoor een optimale balans. Aspartaam is 200 keer zoeter dan suiker en wordt gebruik ter vervanging van suiker in diverse voedingsproducten en dranken om een calorie gereduceerd of calorievrij alternatief aan te bieden. De herformulering van Fanta Orange levert een besparing van 8,8 miljard kcal ofwel 2,2 miljoen kg suikerreductie per jaar op!

Minder calorieën

De Fanta Orange herformulatie is in lijn met de ambitie van Coca-Cola Nederland en Coca Cola European Partners om daar waar het kan, calorieën te verminderen. Dit sluit aan op de veranderende consumentenbehoefte naar frisdrank met minder suiker, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak van frisdrank.

Voor de nieuwe Fanta narrowcasting klik HIER