Coca-Cola houdt zich druk bezig met het milieu, door het bijdragen aan verschillende initiatieven om afval te kunnen recyclen én het duurzamer maken van de verpakkingen. Daarnaast produceert Coca-Cola ook een duurzame kleding lijn speciaal voor uw horeca-outlet.

Scheiden en bestrijden

Coca-Cola wil tegen 2020 de CO2-voetafdruk met een derde verminderen. Een belangrijke stap hierin is het bijdragen aan verschillende initiatieven om afval te kunnen recyclen, zoals Schoon Belonen. In de pilot Schoon Belonen worden scholen en sportclubs betrokken bij zwerfafvalbestrijding en recycling, en daarvoor door de gemeente op passende wijze beloond. Het project Schoon Belonen is ontstaan vanuit een samenwerking tussen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, het verpakkende bedrijfsleven en Stichting Natuur & Milieu.

Met Schoon Belonen worden twee werelden aan elkaar gekoppeld: het scheiden van afval en het bestrijden van zwerfafval. "Dit doen wij zodat het afval, vaak waardevolle grondstoffen, zoveel mogelijk gerecycled kan worden en zwerfafval wordt voorkomen" aldus Kees Kerstens, Projectleider van Schoon Belonen. "We doen dit met hulp van maatschappelijke organisaties, die midden in de samenleving staan. Gemeenten roepen sportclubs, scholen, buurthuizen en kinderboerderijen op om mee te doen aan dit initiatief en zo hun flesjes, blikjes en ander verpakkingsmateriaal te scheiden en de omgeving schoon te houden."

Duurzame verpakkingen

Naast het stimuleren van afvalbestrijding, houden we ons bij Coca-Cola bezig met het verduurzamen van verpakkingen. Bij Coca-Cola vragen we veel van onze verpakkingen. Ze zorgen voor de kwaliteit en veiligheid van onze dranken. We verpakken deze zo duurzaam mogelijk door steeds minder materiaal te gebruiken, materiaal te hergebruiken en nieuwe grondstoffen te vinden. Coca-Cola PET flessen en blikjes zijn 100% recyclebaar en nieuwe verpakkingen bevatten steeds meer gerecycled materiaal. Wilt u weten hoe onze verpakkingen gerecycled worden? En wat er precies gebeurt voordat u kunt genieten van een ijskoud glas Coca-Cola, Fanta of Sprite? Bekijk het in deze video!

Duurzame kledinglijn

Als ondernemer kunt u ook uw steentje bijdragen, wist u namelijk dat er een duurzame kledinglijn is voor uw horecazaak? T-shirts, polo's en overhemden die niet alleen voor de perfecte uitstraling in uw horeca locatie zorgen, maar ook met oog voor het milieu zijn geproduceerd. Een kledingstuk uit deze lijn bestaat namelijk voor 70% uit polyester, waarvoor gerecyclede PET flessen zijn gebruikt. De andere 30% bestaat uit gerecycled biologisch katoen. Naast het standaard Coca-Cola zero sugar logo kunt u ervoor kiezen om uw eigen logo op de kleding te bedrukken. Voor meer informatie en het bestellen van uw kleding, klik op onderstaande link.

Ga naar de duurzame kleding